Tips voor een goede summary op LinkedIn

Deze blog geeft je tips voor een goede summary op LinkedIn.

LinkedIn is een fantastisch instrument voor headhunters en human research managers op zoek naar de juiste persoon. Als je de juiste kernbegrippen, die horen bij jouw expertise op je LinkedIn profiel hebt gezet, dan kunnen headhunters je met één ‘search’ voor een vacature al vinden. Eén druk op de knop en je staat in een rijtje potentiële kandidaten.

Een rijtje van honderd of meer als je pech hebt. En allemaal voldoen ze min of meer aan dezelfde eisen.

Dat bedacht ook mijn loopmaatje die ‘in between jobs’ is. Zij is zelf HR-manager en weet als geen ander hoe belangrijk het is om op te vallen door professionaliteit.

‘Wil jij als tekstschrijver eens naar mijn ‘summary’ op mijn LinkedInprofiel kijken?’ vroeg ze.  Natuurlijk wilde ik dat doen. En ja, haar summary kon zeker beter. Wat er stond was een droge opsomming, die moest beschrijven wat voor empatisch, humorvol en capabel mens zij is. De kernbegrippen stonden er en toch was mijn loopmaatje als persoon er niet in aanwezig.

Eerst gaf ik wat tips, zodat ze haar summary zelf kon aanpassen. Mijn tips voor een goede summary op LinkedIn:

  • schrijf in het Nederlands,
  • schrijf actief,
  • schrijf persoonlijk,
  • klink niet als een vacature.

Mijn loopmaatje had toch liever dat ik het voor haar deed. Ze zei: ‘Ik heb liever dat een professional zoals jij het doet. Tenslotte huur ik ook een fotograaf in voor een foto met professionele uitstraling.  Een goede summary op LinkedIn staat professioneel en zelf kom ik er niet uit.’

Gisteren was het af en ging ik even bij haar op de thee. Haar blije reactie: ‘het is ongelofelijk, maar eerst klonk mijn summary als een functieomschrijving en nu staat er wie ik als persoon ben en waar ik sterk in ben!’

Kijk, en daarom vind ik mijn vak zo leuk.

 

Wil je overigens meer tips voor een goede summary op LinkedIn? Kijk dan eens bij Aaltje Vincent

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.