Helder Schrijven voor de KKZH

Helder Schrijven voor de KKZH, een workshop voor de Kwaliteitskring Zuid-Holland (KKZH), was een groot succes.

Een greep uit de reacties op de site van de KKZH:

  • “veel eye-openers”
  • “voor herhaling vatbaar”
  • “er moet een vervolg op komen”. 

En dat is wat ik elke keer weer merk. Als mensen mijn workshop Helder Schrijven eenmaal gevolgd hebben, zijn ze om.  Dan zien ze de meerwaarde van Helder Schrijven en willen ze nog een cursus, nog een workshop. Dan willen ze de eye-openers omzetten in vaste handvaten.

Wie waren deze keer mijn deelnemers?

De KKZH is een onafhankelijke vereniging, gericht op het uitwisselen van kennis en ervaring op het gebied van kwaliteitsmanagement. Deelnemers komen maandelijks bij elkaar. Deze KKZH-bijeenkomst vond plaats in Lisse bij de BKD. Vooraf had ik overleg met hun secretaris: Jacqueline van Oosterhout. Een inspirerende vrouw. Zij was bijzonder enthousiast over het idee een workshop Helder Schrijven voor de KKZH te organiseren.

Helder Schrijven draagt bij aan Kwaliteitsverbetering

Gastheer van de avond was Peter Knippels, kwaliteitsmanager van de BKD in Lisse. Het was zijn idee dat ik deze workshop Helder Schrijven voor de KKZH zou geven. Peter wilde laten zien dat Helder Schrijven bijdraagt aan kwaliteitsverbetering binnen een bedrijf. De BKD is sinds 2011 bezig met kwaliteitsverbetering. En in dit kwaliteitstraject heeft mijn cursus inmiddels een vaste plek gekregen. Zoals Peter Knippels opmerkte: alle cursussen bij de BKD staan elk jaar ter discussie, behalve Helder Schrijven. Bij de BKD is Helder Schrijven een onderdeel van ons kwaliteitsmanagement.

Inhoud workshop Helder Schrijven

In de workshop laat ik deelnemers zien dat je met je tekst je lezer wilt informeren, overtuigen en aansporen. Daar hoort een bepaald taalgebruik bij dat ik vang in drie kenmerken. Een goede tekst moet actief zijn, overzichtelijk en moderner. Vooral de term moderner zorgt elke keer weer voor veel vrolijkheid bij de deelnemers. En dat is altijd mijn streven: het creëren van een positieve omslag in denken en doen op het gebied van schrijven.

Helder Schrijven voor de KKZH gaat zeker een vervolg krijgen.

Ik zie uit naar de volgende workshop!

Hieronder nog wat foto’s, met dank aan Jacqueline van Oosterhout van de KKZH.

workshop Helder Schrijven voor de KKZH

workshop Helder Schrijven KKZH

Workshop Helder Schrijven voor de KKZH

Enthousiaste deelneemsters

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.